Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om Palestina


Långt innan den 7 oktober

Människan lever inte av bröd allena
men lite bröd måste hon ha
och inte alltför lite
och kanske fisk någon gång
men våra fiskare besköts
när de rörde sig nära den havsgräns
som Israel hade fastställt.

Förutom mat
måste människan också ha
rent vatten i tillräcklig mängd
men vattenledningarna
var förstörda
och en stor del
av vattnet otjänligt
många år innan
den 7 oktober 2023.

Människan måste också
ha ett hopp
om att det kommer
att bli bättre.

Mina läppar är för torra
och min hals snörs ihop
när jag försöker berätta
vad bristen har gjort med oss
när vi inte har fått handla
med andra länder
och utveckla vår ekonomi.

Min törst är svår.
Jag skulle gråta
om det hade funnits
vatten till tårar
i mina ögon.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-02-08 15:14



Bookmark and Share


  Anya VIP
En politisk text och jag kommenterar mycket sällan dem. Nu gör jag ett undantag. Vad som sker i världen vad gäller krig och stort lidande för människor är sant och vedervärdigt. Men vem och vilka som har "rätt" i krigen är desto svårare. Vi får till oss nyheter med ett visst filter, andra tycker helt annorlunda. Krig är komplicerade och det finns inget svart eller vitt. Så tänker jag. Genom att försöka sätta sig in i olika nyhetsflöden, alternativa, kan man kanske få en mer "sann" bild. Mycket, mycket komplext!!!
2024-02-12

  Respons VIP
Viktigt med poesi till stöd för Palestina!
2024-02-10

    Tidsljus_Timelight
Finns en självutnämnd "Fredshetsare" på poeter.se. Inte oväntat stöttar han Israels folkmord helhjärtat. Israel är ju ett fredligt land.
2024-02-09

    Tidsljus_Timelight
Svinandet började t o m innan 1948.
2024-02-09

  Öknens Ros VIP
En text som beskriver en hemsk verklighet för många människor, en text som rör och berör.
2024-02-09

  Elinor Sörensson VIP
Mycket berörande och
bra skriven text.
2024-02-09

  La Magnólia VIP
En starkt berörande text. Att du skriver i " jag-form" förstärker budskapet du förmedlar.
2024-02-08

  Staffan Nilsson

Nyktert och känslosamt.
Det är så det är.
Med våra demokratiska värderingar.
Mycket fint!
2024-02-08

  Kungskobran VIP
Om dom hade haft en vettig ledning i stället för den där förskräckliga Hamas
så hade det kunnat bli bättre,
Islam har en hämmande effekt.
” Israel skall utplånas” är deras huvudmål.
Så länge dom driver den tesen kommer de aldrig bli fred.


2024-02-08

  Susen VIP
Starkt berörande text om ett smärtsamt världsläge
2024-02-08

  Blomma-Stjärna VIP
Bra dikt som skulle stå på nyheternas förstasidor samtidigt med intervjuer av palestinier och bilder ut vardagen bland ruinerna på Gazaremsan.
2024-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP