Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna bilder


Dagen är svartvit

 

Dagen visade sig i svartvitt
tre skridskoåkare tar skär efter skär
invid strandkanten råmar isen

I drömmen vill du mig något
jag kan inget höra
orden går förlorade i blåsten

Vinden avtar
handen fryser mindre i handsken
bänken där vi vilar känns kall

Minnet rör sig runt den sista dagen
på isen
du frös
ville åka hem

Dagarna för sig
oundvikligt framåt
i år liksom i fjol
vissa datum är satta i repris

Jag ser en spricka i isen
intill en sten
framför mig målas
en svartvit tavla

Kaffet är varmt i koppen
en slinga musik
kommer från rummet intill
ett tyg väntar på saxen

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2024

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-02-12 10:35



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
En drapa, en hyllningsdikt till den som varit och ... är. Ord som gör livet värt.
2024-02-15

    Sefarge VIP
Bild-rika minnes
-sekvenser som
skickligt skänker
intryck vid
Läsning!
;)
2024-02-14

  Bibbi VIP
Gillar.
2024-02-13

  KYREUS of Sweden
Kortfilm ur minnenas värld.
2024-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP