Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Biobesök

Så skickligt kära vän
Nu vänder du på nummerplåten
Sexti-sex blir nitti-nio
Nattinatti går på bio
Biograferna har stängt

Utanför den låsta dörren
Finns pelare av mosaikmystik
Som stöttar hela bygget
Och hjälper dig att tänka
För de tänker inte själva
Och du får va ifred
Ensam på estraden

Detta är en kärleksdikt
Och Sagas pelare var röda
Var bion faktiskt var
Har lämnat min stads karta

Utanför din stadskärna
Mitt i köttet, innan skalet
Gräver jag små gångar
Underbara långa
Alltid utan slut
Och aldrig med två filer
Enslig, enslig, avskild




Fri vers av myggan
Läst 314 gånger
Publicerad 2006-08-20 19:04



Bookmark and Share


    mellanmål
Mysiga ordval och meningsbyggnader (om man nu kan säga det om poesi?)
2006-08-20
  > Nästa text
< Föregående

myggan