Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samverkan med liktenelegi. Fick de två temana Lejon & Illusionerna, som icke får figurera som ord i själva texten. Skriven i febrigt tillstånd.... Hennes föregående återfinns här : https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2490862


Fontän 9 : Våt Eld i Bevingade Kärl

 

 

Uthuggna ur marmor

eller ingjutna av brons

ser ni hur modiga djur

vaktar vårt ändlösa vatten

i 999 årstiders skepparkrans

så att allt håller sig vällande ;

 

deras trygga dristighet

bakom drakens bröst

spänner febertunga vingar

mot virvlande stänk

varigenom solskenet

låter sig fångas.

 

Sålänge skyarnas skådespel

fladdermusmässigt faller

ned i jordens brusande krus

kan ni tro på duvornas cirkus ;

då bidrar också sköldpaddorna

till balansen i vår springbrunn

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 31 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-02-17 14:15



Bookmark and Share


  liktenelegi VIP
Något måste i alla fall vakta det fantastiska flödet mellan oss. :-) När jag läser får jag upp bilder som tagna från en kinesisk saga.
2024-02-18

    Lena Söderkvist VIP
Verkligen lyriskt. Trevligt att läsa.
2024-02-17
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP