Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Magi



På väg,
en skidtur.

Granarnas kropp,
tunga av snö.
Vakar över de
som glider förbi
på tunna brädor.

Min blick nedåt,
vilar på vitt underlag.

Djupare och djupare.

Vitt blir kristaller,
kristaller som så vackra
förför mig nedåt och bort.

Runt omkring strövar vargen,
smyger lodjuret, pulsar älgen.

Inget anar jag,
jag har kommit till en annan värld.

Kristaller som snurrar runt i en egen himmel.

Så plötsligt,
jag blir yr,
tvingas lyfta blicken.
Mot en nu blå värld,
den blåa timmen har satt sin ton.

Och i mitt hasande framåt
förundras jag över tillvarons magi.




Fri vers (Fri form) av Peter Boström VIP
Läst 46 gånger
Publicerad 2024-02-24 00:24



Bookmark and Share


  Koppartråd
Älskar ditt beskrivande språk, det är en fröjd att läsa från första till sista bokstaven. Som om du tar mig i handen och leder mig över snön, wow säger jag.
Visst är det vackert med snötyngda granar, det är ofta jag tänker att jag befinner mig i en målning när jag vistas i naturen.
Tack för dina skickligt valda och vackra ord.
2024-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Boström VIP