Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ro

Som när molnen
sjunker ner till jorden
och stillsamt
tvättar sina kläder i floden

Som när jag vilar
mina trötta fingrar

Som när jag
från försiktigheten
dricker mig fri.

Så som den förste efter en lång dag vilar
Så som efter den andre efter ett långt liv sover

Så som i himlen
så och på jorden

Så som ett träd faller i skogen
när ingen lyssnar

Vad innehåller tystnaden?




Fri vers (Fri form) av Ludvig Nord
Läst 36 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-02-24 16:11



Bookmark and Share


  Åsa Henriksson VIP
Mäktigt och rofyllt.
Snudd på mästerverk.
Eller rentav ett sådant.
2024-02-29

  Emanuel Sigridsson VIP
En text med ett mycket starkt poetiskt avslut. Och i parallellen en djupt filosofisk fråga i Karl Jaspers anda.
2024-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Ludvig Nord
Ludvig Nord