Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför tror svensken att livet handlar om lycka ?




Vart hon än går den svenska typen
hittar hon alltid nåt
som har med lyckan att göra;
nämligen olyckan.

Hon är fast, fäst, fast vid bägge
för hon har slutat tänka.

Hon är som de finska intellektuella.
De vågar inte längre berätta att de tänker.
Det är stöddigt har de hört.

Aaaaah nu förstår jag.
Det är därför vi tillber AI.

De tar aldrig åt sig.






Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-01 19:00



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Jag fick en förfrågan hur det kommer sig att jag skriver så mycket illa om svenskar...speciellt när jag själv är svensk. Jag vet inte. Jag kanske längtar hem. Och blir vred för att jag inte kan flytta. Men å andra sidan tror jag nog att de flesta tål lite generaliseringar om di svenske.

I stort sett är Sverige väl ändå ännu ett av jordens bästa länder att leva i.
2024-03-02

  Minkki VIP
bra ironi, minns prof. Jarl Gallén och hans undran - vad är det där nya talet om lycka, att man måste vara lycklig? Man måste arbeta och göra väl ifrån sig, för det allmänna bästa. (Anno 1962)
2024-03-01

    ej medlem längre
finns det ens en svensk typ numera?
2024-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP