Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moln

Hur kan du inte gilla moln? Mot blå himmel. I kontrast till bruna träbjälkar som inramar fönstret. Trä under händerna. Stabilt och långvarigt. Tryggt.

Medan molnen flyter, kanske svävar. Inget skydd, inget att hålla fast i. För någon är det frihet, för andra det otänkbara. I molnen kan sådana som mig finna ro. Ro i att inte hålla fast.

Fast, jag sitter här. Under mig samma trä som i tre år. Jag är ett moln. En träbänk av moln.




Fri vers (Fri form) av maamanda
Läst 34 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-03 23:34



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
det verkar vara luftigt och tryggt.
själv är jag en lampskärm
ger läsaren skugga och ljus.

2024-03-08

  DavidM VIP
Tycker om dynamiken i raderna, mellan statiskt och rörligt och kombinationen i den avrundande delen. Väldigt snyggt skriftat.
2024-03-04
  > Nästa text
< Föregående

maamanda