Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min egen största fiende är ofta jag själv. Självkritikern är hård som få.


Håll mig i handen

Håll mig i handen
våga titta bort
från disk
från dammtussar
från hundens snusk

Var min vän
skrik inte
hårda ord
i mitt öra

om att jag måste
eller inte
är bra nog
för att sluta göra

Sluta tala om
hur mycket jag gör fel
Sluta tala om att
mina misstag
alltid är mitt fel

Håll min hand
Ge mig empati
Visa mig förståelse
Visa mig hänsyn
Visa mig kärlek

Jag kan vara min egen bästa vän
Jag lovar
att försöka
ett liv
utan att orsaka
min egen smärta

Jag vill sluta att vara
min egen största kritiker
Jag lovar
att börja försöka
älska mig
som jag är värd att älskas

Jag kan lyckas
att inte bli arg på mig själv
även
om jag inte lyckas




Fri vers av Marija M VIP
Läst 31 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-03-11 10:10



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text att läsa och begrunda.
Jag har oftast större fördragsamhet över andras fel och brister än mina egna.
2024-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Marija M
Marija M VIP