Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårlängtan

 

 

Jag längtar

blad, knoppar och blommor
och underbart fågelkvitter

varma och smekande vindar
och bubblande glädjefnitter

fika på strandens varma sand
och havets solskensglitter

pånyttfödelsens härliga tid
när vårkänslor i kroppen spritter

orden beskriver min längtan
när jag inne i skrivarlyan sitter




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2024-03-13 10:07



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Ja vi är många som längtar liksom du och så härligt att vi nu har allt detta sköna att se fram emot.
2024-03-16

  BenGust VIP
Glödande ord i vårväntans tider.
2024-03-15

  Blomma-Stjärna VIP
kvittrande, glittrande, knoppande värmande längtans-ord
från din skrivarlya!
2024-03-14

  Kungskobran VIP
Vintern har varit lugn och skön
nu kommer vårens och sommarens stress och stön
allt skall hända på några månader få
hur skall det gå
hur skall jag hinna med allt
och samtidigt ha kul och ballt
2024-03-14

  Respons VIP
En vårdikt med innehåll, rytm och rimmen på de rätta ställena!
2024-03-13

  Evelyn Falk Möller VIP
I kväll faller snöblandat regn över näsan snöfria gator och vårens ankomst rycktes bort ännu en gång. Och så läser jag din underbara Vårlängtan och plötsligt känns den inte alls så långt borta.

2024-03-13

    Lena Staaf VIP
Fin längtansdikt! Både längtan efter våren och sedan sommaren.
2024-03-13

  Snödis VIP
Fin!
2024-03-13

  Olof Lagerhorn VIP
Verser som blir till en glädjefylld sång
om den lätt euforiska känsla,
som vårvinterns ljus och varma
vindar kan ge.
2024-03-13

  Anya VIP
Så livfullt om det som komma skall. Jag njuter i mars fast snödrivorna är höga. Ljuset är underbart. Tack för vårkänslorna.
2024-03-13

  Leif Daniel Isaksson VIP
Med denna text är jag nu inne i våren, trots det gråa vädret. Tack! ??
2024-03-13

  Öknens Ros VIP
Som man längtar, ja!
2024-03-13

  Maria Sundelin VIP
Våren kommer nog
Kramar
2024-03-13

  Lena K Nilsson VIP
Stämmer in i din längtan!
2024-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP