Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
NYHETER24 ...idag 18.3


Kejsarens gamla kläder




Med Putins miljarder inräknat tror Browder att det i dag finns kanske 1 000 miljarder dollar "smutsiga ryska pengar" ute på vift i västvärlden.

Men hur mycket P och oligarkerna än äger berättar det ingenting annat om pojkarna än att de inte mår så bra. Vad skulle de annars behöva så mycket pengar till om inte för att dölja sitt inre illamående.

Den lille pojken kan lugnt stå kvar och ropa till folket.

I sagan syr två skräddare nya kläder till kejsaren. De säger att de använder ett magiskt tyg som gör att mindre begåvade personer inte kan se det. I själva verket använder de inget tyg alls, men eftersom ingen vill framstå som mindre begåvad låtsas alla om att de ser "kläderna", och kejsaren vandrar omkring naken. Ett litet barn utropar dock: "Han har ju inga kläder på sig!"

Sagor är ofta geniala att fånga människans svaga sidor.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Gunnar Hilén VIP
Läst 41 gånger
Publicerad 2024-03-18 17:58



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
"Ryska oligarker"är judar från hasidic Chabad Lubovic sekt.
2024-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP