Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Evas döttrar beskriver en apokalyptisk omstart av en mänsklighet som tar förövare i försvar för att skuldbelägga deras offer. Där den skuldbelagda sidan tillsammans tar rollen som gudomliga krigare.


Evas döttrar 2.0

Du Evas dotter av liv - Lyft ditt svärd
i din sist strid

Låt din heliga vrede brinna
för varje man och kvinna
som offrades för dina synders skull

Lyft ditt svärd
och låt det skörda
frukterna av din skapelse

För att sedan sköljas bort
i en flod av blod som renar hela vår jord

Och under tiden halva mänskligheten lider
går solen upp över en värld
som är ny

En krigargudinnas sista seger

Evas dotter är dotter
till den första kvinnan på jorden

Vi är alla döttrar av Eva

Men den dotter av Eva
jag tillägnar detta manifest
är samma dotter jag målade tavlan till

Det är dig jag menar
Du dotter av Eva

Jag vill att du lyfter ditt svärd
i blint raseri och dräper
varenda trauma
du blivit utsatt för i hela ditt liv
och även alla som gjorde det mot dig

Låt dom försvinna

Jag vet att du är en krigargudinna
Du behöver bara lyfta ditt svärd
och låta det svinga

Låt sedan alla som sa att det var din skuld
offras för att dom sa att det var din skuld
och se dom sedan flyta bort i en flod
av aska och blod

Detta blir den sista seger
du nånsin behöver vinna

Du kommer aldrig mer
behöva strida för din heder
för det är alla döttrar av Evas seger

Ingen dotter av Eva
kommer nånsin mer
behöva strida för sin heder

För ni har tillsammans renat hela vår jord
och det är varenda kvinnas seger

Det kallas systerskap

Alla döttrar av Eva
förena er i ett systerskap så stort
att om ni fattar varandras händer
kommer det leda runt hela moder jord

Och under tiden
halva mänskligheten lider
När skriken sakta försvinner
bort i en röd horisont
Ser ni solen gå upp
över en värld
som är er



För varenda kvinna
som offrades för Evas synders skull



Låt dom männen brinna




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Trollbunden
Läst 68 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-19 06:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Trollbunden
Trollbunden