Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Text och målning från 2018. Det handlar om gashlighting - en utstuderad manipulationsteknik som går ut på att få den man utsätter att tvivla på sitt förstånd och helst bli komplett galen. Det finns inga demoner att bli fri ifrån. Det enda spöket var han.


Kanske blev du fri

Kanske blev du fri till slut

Den jag en gång var
finns inte kvar

Någonstans längst vägen
hittade ditt mörker
in i mig

Det ljus som alltid omgav mig

Det som var
vad som lockade dig
har nu brunnit ut
slocknat och dött

Den jag en gång var
finns inte längre kvar

Men "dina spöken" däremot
som vi lite skämtsamt
kallade dom för
- spökar nu hos mig

Jag undrar ibland
om dom ännu finns kvar hos dig
- eller försvann

Kanske blev du fri
från dina demoner till slut

Lika fri som jag
en gång var

Kanske blev du fri till slut




Fri vers (Fri form) av Trollbunden
Läst 127 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-21 17:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Trollbunden
Trollbunden