Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den som vandrar längs stranden

Den som vandrar längs stranden

från Kungsbacka till Onsala

kommer inte bara möta Mary Wollstonecraft

väntande på undsättning i en livbåt

själva urkvinnan väntar där

ständigt på vakt i sin omsorg

själv är jag sonen och sonsonen

som följer stranden

vänder blicken mot havet i en förnuftig gest

medan längtan knyter hårda knopar i det veka livet




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 45 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-03-21 04:35



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Subtil längtan, men den ekar inte av ödslighet. Det finns något varmt i förhållandet människan - havet.
2024-03-23

  La Magnólia VIP
Vackra tankar som väcker frågor hos läsaren.
2024-03-22

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet! Funderar på vilka egenskaper urkvinnan har. Och målet för längtan.
2024-03-21

  Anya VIP
Så vacker och tankfull med urkvinnan och diktarjaget i fokus. Jag har varit i dessa trakter som ung. Tycker mycket om Halland. Tjolöholm.....åhh.

Slutet med längtan är vackert och får mig att börja fundera.
2024-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP