Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kriget

Kriget drar de unga till fronten
där råttor väntar i skyttegravens kyla
medan bomberna och skotten
förminskar själen till ett skrik

Kriget skapar orosnätter
för de som älskar varandra
lågmälda samtal
som glöder av förtvivlan

Kriget är den stora tystnaden
den ensamma stunden
den ständiga frågan
om det blir min tur snart

Kriget skapar makt till militären
fler kängor och uniformer
fler korpraler som ger order
fler timmar till vapenvård

Kriget gör fula sår
splitter tränger in i köttet
förvandlar den nakna huden
till den döda huden

Kriget gör barnen vuxna
vem kan trösta vem
vem kan hitta ett gosedjur
på ett överbelastat tåg

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 42 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-03-24 06:34



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Kan förstås bara hålla med.
2024-03-25

  Blomma-Stjärna VIP
starkt och fattligt så att alla kan leva sig in i vad krig gör så att ingen behöver gå på att krig ger fred!
2024-03-24

  Cikoria Blå VIP
Bra gestaltning av det oerhört obegripliga ofattbara onödiga förödande förstörande
kriget

2024-03-24

  TrollTörnTrappan VIP
Berörande gestaltning!! Människor kunde ha varit anderika varelser, men "valde" att krympa sig till krigisk karaktär.
2024-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP