Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du död, så svag du är

det du åstsdkommit är nog så obetydligt
betraktat i backspegeln
det finurliga är
och här flämtar förståndet
att inte ens döden kan ta det

förtvivlad måste han inse
att i minsta frö
har packats information
överträffande innehållet
i alla världens datorhallar

ditt livsverk
i all sin enkelhet
galopperar mot fulländning
du
en sann doldis
har satt igång
en kedjereaktion
ingen död kan stoppa

oförtrutet multipliceras din insats
i en oändlig räcka av händelser
impulser som påverkar historiens gång
för all framtid

gott som ont
undgår hans giriga klor




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-24 09:05



Bookmark and Share


  Åsa Henriksson VIP
I allt levande finns osynligt liv som är så förunderligt, komplext och mångfacetterat att det övergår vårt förstånd.

Det är ändå en skön tanke, att vi människor inte greppar allt. Att det finns något större, både inom oss och bortom oss, som vi aldrig når.
2024-04-06

  Emanuel Sigridsson VIP
Jag tänker: att tränga igenom det ogenomträngliga.
2024-03-24

    Sefarge VIP
Livgivande skrivelse! Som får
en betänka att även i den
obetydligaste Ekollon
finns liv i hundratals
år även åt andra.
Om det vill
sig väl?
;)

2024-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP