Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Piskan

Det finns en piska på min arbetsplats

Jag har aldrig sett den

Det finns ingen hand som håller i den

Vi pratar aldrig om den

 

Men jag märker att det svider i huden

svider i själen när den snärtar till

 

Allting är så bråttom

Det behövs fartgupp i korridoren

Det tar en evighet att kissa

Kaffet hinner aldrig svalna

 

Cyberspace är en galoppbana

Jag är dess lydige springare

som aldrig kommer fram

som alltid kommer bort

som domnar av så fort

som aldrig får nå’t gjort

 

Logga in på djävulens logaritmer

Sök dig fram i evighetens labyrinter

Sätt ut den vita flaggan genom fönstret

 

Be om nåd

Be om tid

Be om liv




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 39 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-03-26 09:28



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
I brådskan håller vi på att rationalisera bort oss själva. Bra skrivet, tydligt budskap.
2024-03-27

  Cikoria Blå VIP
Bra text om arbetslivet, hur det kan vara.
2024-03-26

  Blomma-Stjärna VIP
Bra skrivet med bra kommentar av Mats Edin
2024-03-26

  Mats Edin VIP
Klockrent om vår urspårade tid
2024-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP