Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen i mörkret

Det sitter en man
i mörkret och vakar
i soffan i vardagsrummet
framför den avstängda teven

Själen har hamnat i skruvstäd
Tankarna tvekar och tvistar
Känslor sjunger lågmälda psalmer
och himmelshöga klagorop

Snart verkar värken vrenskas
Snart blidar bilden bifall
Snart vilar vindens vingar
Snart ruvar oron rofylld

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 38 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-03-26 23:21



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Låter som en djup koncentration i det där vardagsrummet. Trevlig ordlek i sista stycket, texten i sin helhet meditativ.
2024-03-27

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att vi påverkas av det vi ser och att det tar tid att komma till ro.
2024-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP