Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Häxors flygfärd

Häxor kokar en blandning

Av sanning och falskhet

En dryck som ska blända

Klä sig i vackraste kläder

Vara någon helt annan

De kommer fler och fler häxor

Samlas till skärtorsdagen

Alla vill ha drycken bli mest sedda

Se ut genom fönstret där flyger de på sin kvast

Upp och ned  vinkar ibland

Det går i blixtens fart

Landar på sin ö Blåkulla i natten

Ses sittande tätt tätt  vid elden

Gnistor lyser upp på mörka himlen

Häxorna läser formel  högt

Akts dig se bort

Tar sina kvastar flyger iväg

Försvinner bort i grå rök




Fri vers av Fjellhuldra VIP
Läst 37 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-28 18:14



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Begrundar.
2024-03-29

  alicja lappalainen VIP
EN BILD AV DEN HEDNISKA TRADITIONEN I EN SVENSK KULTUR
2024-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Fjellhuldra
Fjellhuldra VIP