Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en ros om hösten

Av mörkret är mig givet
en ödslig kall parad,
av vissna illusioner
i intighetens stad.
Jag trånat efter äkthet,
efter själens Samarkand
- men intet vart mig givet
nej svart var allt jag fann.

Du led som mig jag såg dig,
djupt inne i mitt bröst
- och vad du ville ge mig
till livet mitt din tröst.

Men kom mig inte närmre
ty allt du inte ser,
är inte samma värme
du vill så gärna ge.

Likt en salighetens älva
du svävar med din tro,
medan jag är blott en skärva
- är du en helig bro.

Så trots min trägna längtan
efter något som är rent,
efter evigheters väntan
så kommer du för sent.




Fri vers av Stefan Persson
Läst 426 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2006-08-21 23:31



Bookmark and Share


    sunnanvind
Känns vemodets svep över denna...trots längtan så är det försent...ett mycket varmt hjärta kalppar bakom dikten anas...
2008-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Persson
Stefan Persson