Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läst några texter som handlar om vårt behov av att få uppmärksamhet bekräftelse samt att vi får känna att någon oss lyssnar på ...- Tillkom i oktober 2013 men tror innehållet saknar bäst före datum ...


Självklart vill jag lyssna på dig ...

... Speciellt dig
som verkligen vill
och bemödar dig om
att få berätta någonting
som verkligen känns
angeläget och relevant för dig ...

Det spelar inte någon roll
hur stort eller litet
det du vill berätta
handlar om ...

Inte heller 
har det någon betydelse
om det är av riksintresse
eller blott handlar om
någonting som berör
just dig
och hur du mår
hur du känner
och hur du relaterar
till den värld
som omger dig
eller hur denna omvärld
relaterar till dig
och får dig att må
och känna inom dig
nu som då ...

Men om du
inte har någonting
att berätta
utan bara pratar på
om allt och intet
utom det som 
verkligen betyder någonting
ens för dig själv ändå ...

... Då är jag inte riktigt säker på
att jag vare sig vill läsa dig
eller lyssna till vad du har att berätta
eftersom du uppenbarligen då
inte bryr dig om 
huruvida det du har att berätta
når fram och berör mig eller ej ...

Ty då finns det andra
som bättre behöver min uppmärksamhet
och som för mig känns
väsentligen mer angeläget att lyssna på ...

Så om du vill 
få min uppmärksamhet
och att jag ska lyssna på dig
behöver du blott bara se till
att verkligen berätta någonting
som för dig känns angeläget
och som berör dig
men framför allt
att vad det än handlar om
är någonting som Du själv
berörs av och bryr dig om ...

Om du inte gjort så 
tidigare förut i ditt liv
rekommenderar jag dig
att tänka över mina ord
och verkligen försöka dig på
att vara dig själv
och låta dina läsare
och eller lyssnare
känna att det är dig själv
och hur du uppfattar och känner
för det som händer och sker
i världen men framför allt
hur du mår och hur världen
påverkar ditt liv och dig ...

Är övertygad om 
att du kommer att märka av
att såväl antalet läsare
som lyssnare
kommer att öka väsentligt i antal
Men allra mest
att de som för dig är mest angelägna
att de verkligen läser och lyssnar på dig ...

Du kommer också att få märka
att dessa människor sedan
kommer att visa och bekräfta
att de tagit till sig
det du förmedlat i det du skrivit
eller berättat om i muntlig form ...

- Och de kommer i många fall
dessutom att börja visa mer
av sig själva och vilka de är
och öppna sig också för dig
om sådant som de själva
känner är väsentligt och relevant
att få förmedla till dig ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 46 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-02 21:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Va. Får du betalt per ord eller per bikt?
2024-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP