Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alternativ till religiositet




Jag tror
jag tror att det att tro
bygger mycket på att livet aldrig blev levt
aldrig blev levt på det sätt man hade hoppats få göra

jag tror inte
för jag förstår inte vad ordet betyder
vad betyder det att tro att något finns
annat än att gissa

men när jag ser naturen och dess fina detaljer:
linjer, mönster, färger, former, storlekar,
lukter, smaker, ljud...
då händer nåt i mig

då blir jag osäker
då blir det skönt
då svimmar jag av vackerhet
får dåndimpen av hur allting är ordnat

då tror jag inte
då gissar jag inte
då älskar jag
och vet.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 55 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-09 08:19



Bookmark and Share


  Koloristen
Nej. Du kan tro dig veta och tycka dig själv vara okej bäst du vill. Du kan tycka att din filosofi makes sense och att du är en god människa. Det tramset hjälper intet då livet är förbi. Har du förkastat Jesus så får du stå ditt kast. Det är den dubbla utgången som gäller. Bli frälst - eller gå förlorad!
2024-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP