Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
( det var ej brusten blåsa,utan kraftig arsenik-dos som blev Tycho's död. Med besök av Kepler strax dessförinnan?)


•Upplösande förbi-gånget brott?°


Ej heller Tycho Brahe
förstod,varför enstaka
Stormsvalor for strax
utanför Ven speglande
sig i försommar-natten
på vattenytan med svaga
Norrskens-draperier lys
-ande i himlen ovanför

Sedan for han till Prag
och blev allt mera svag

Tills Kepler lyckades att
förgifta honom slutgiltigt
till döds (med arsenik)

Och stal hans arbetet's
ära( trodde han?)

Men med ny utökad
undersökande teknik

Kan eftervärlden bli
mera insiktsfullt rik


***
Medans Stormsvalan
överlevt,och än far
flygande i försommar
-natten omkring Ven.

Utan något svar att
nånsin behöva avge.
















Övriga genrer av Sefarge VIP
Läst 25 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-21 19:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP