Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kuliss #37 : Ögonskönt Solskydd

 

 

 

Skaffat solglasögon som sitter ovanpå ens vanliga glasögon (inga clips, dock räfflade bågar). Polaroid Suncover bruntonade, passar bra över alla sorter jag måste ha. Plötsligt känns världen superskön, som om solen ständigt bryter fram genom moln. Har aldrig velat gå omkring i solbrillor, men nu vill jag aldrig plocka av dem igen. Jämför ändå och förvånar mig hur platt och påträngande staden känns förutan dessa filter. Tror verkligen det skall komma en romantisk regnskur, men är tydligen bara klart. Butikens gräddiga kavajer visar sig vara kritvita. Vid skärmen funkar också solskydden önskvärt - läser med lugnare inlevelse.

 

 

 

 

 

 

 




Prosa av TrollTörnTrappan VIP
Läst 37 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-22 22:16



Bookmark and Share


  Respons VIP
Poesi som reklam verkar finka. Jag blir köpsugen.
2024-05-24

  TrollTörnTrappan VIP
Relevanta och roliga reflektioner, tack ni..!
G, frågan må bli om man behöver få in dagsljuset genom ögonen (till hela sin upplevelse) för att må bättre, eller om det räcker med att solstrålarna når övriga kroppen via en smula hud??

..och effekterna handlar kanske om längre sikt än samma natt/dag..? Lagligt ja, psykedeliska tillstånd nås bäst genom rena sinnen, lätt färgade av svärta :-)
2024-05-23

  liktenelegi VIP
Dina levande ord ger liv även till solglasögon. Kanske är det just ett lugnande varmt filter som behövs för att världen ska bli vackrare?
2024-05-23

  Gunwale VIP
Ett alldeles lagligt sätt att få ett förändrat medvetandetillstånd! Eller, ja, verklighetsuppfattning. Men visst är det väl så att man behöver en ordentlig dos dagsljus för att få en bättre sömn? (Fast jag skriver mitt i natten efter en dag i solen (utan solglasögon), så det gäller tydligen inte mig!?)
Annars håller jag med: den vanliga omgivningen blir så vacker och trolsk med sådant filter!
2024-05-23
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP