Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstvinden



Nu tränar höstvinden
för rusk som skall komma

De gula löven dansar i ring
på den svartvåta asfalten

Den försiktiga solen
glittrar i vattrade pölar

Håller ihop kappkragen till skydd
för en snål vindil

Kastanjefrukterna dunsar i marken
och bjuder på sina lena nötter
stressbefriare för byxfickan

Katten väntar vid dörren
och smiter snabbt in
till kakelugnens varma hörn

En kopp te

Vi är hemma




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 337 gånger
Publicerad 2006-09-06 11:34



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Vilken härlig bildskapare du är!

Mikael
2006-09-10

  britt-marie VIP
Underbar poesi, med höstvind som tränar, försiktig sol...underbart!! Det är ju precis så det är....så här års! Du har fångat hösten perfekt!
B-M
2006-09-06

  Fredrik Stillesjö
Hej Hildegun!

En härlig höstdikt men härliga ordvändningar. "Kastanjer som stressbefriare" är en favorit. Även lövdansen är ger en träffsäker bild. Hälsar vännen Fredrik
2006-09-06

    Bodil Sandberg
Strålande poetat! Du målar sannerligen upp en levande bild!!!
2006-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors