Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst i trädgården



Morgondimman suddar trädens konturer
På ännu gröna gräsmattan
lönnens färgrika lapptäcke
garnerat med rönnbär
Björken har offrat sina guldpengar
i fågelbadets önskebrunn
Vildvinet glöder rött på husväggen
och i det sparsamma solskenet
gnistrar daggens diamanter
i häckens spindelnät
och lyser den vita hortensian

Talar med den gamla damen
som går förbi med sin hund

Skolbarnen flänger iväg
på sina cyklar




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 379 gånger
Publicerad 2006-09-06 11:38



Bookmark and Share


    Mathias Räf
Du gav mig en vacker bild
"lyser den vita hortensian"
Vackra färger.
2006-09-08

    Bodil Sandberg
Himmelska makter så fint du har fångat stunden!!!
2006-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors