Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Filosofiskt om känslor och svårigheten att beskriva dessa verbalt eller skrivet.


Ta på känslor

Tänk om man kunde ta på känslor likt bergets fasta kropp eller eldens brännande hetta. Då skulle vi så mycket enklare kunna förklara för omvärlden våra innersta osynliga känslor. Nu då vi endast på bästa sätt får försöka förklara känslor vi bär med metaforer i ord verbalt så som i skrift ger det både en tjuskraft samtidigt en frustration av misstolkning.
Det är som bekant upp till betraktaren av orden att tolka utifrån sin egen omvärld och intryck. Känslor är härliga, lycklig, svåra, smärtsamma … men svåra att beskriva !




Övriga genrer av Jack_iX
Läst 441 gånger
Publicerad 2006-09-08 12:08



Bookmark and Share


    sphinx
Språket är inte gjort för att beskriva känslor på ett enkelt sätt. Språket utecklades (nog) från början för att kunna överleva i en värld som var vildare än våran för att kunna undvika faror. Språk är bättre till att mäta och väga saker. Alla vet vad t ex en meter är, men hur kan man veta vad en meter rädlsa är? Uppmuntrande text om att ändå försöka :)
2006-09-08

  prinscess VIP
ja det är svårt att beskriva det med ord oftast
det är till läsaren att tolka
ur egen synvinkel
ja tänk om man kunde ta på känslan
men det gör man ju genom att läsa orden
att beröra i det innersta
mycket bra skrivet
tack för att du delar med dig
bra beskrivning
värd en klar femma
2006-09-08

  Cris
Du sätter i alla fall ord på känslan av hur svårt det är att fånga en känsla eller förklara den på bästa sätt med ord... ibland vet man ju knappt själv...
2006-09-08

    ej medlem längre
Ja det är så svårt ibland..tänk om mannen talade så som kvinnan eller tvärtom, va enkelt allt skulle vara då.
2006-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Jack_iX
Jack_iX