Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför ... men låt oss nu möta 2021 förhoppningsens år!


Nyårs dikt i Pandemin

Ring larmklocka ring
För de svårt sjuka
Som i respirator vårdas
Rädslans dans
 
Äsch Folkhälsomyndigheten äsch
Ett munskydd mot smitta
Gör väl ingen glad och frisk
Självgodhetens dans
 
Hurra MSB hurra
Ett SMS till alla
Genast och pandemin försvann
Nonchalansens dans
 
Skäms ministrar skäms
Uppmana gå inte ut att handla
Sen glatt på galleria springa
Hycklarens dans
 
Lättja sjung lättja
Kanarieöarna, Sälen det är inte svårt
Men jag måste ju få semester
Högmodets dans
 
Aj då Luftfartsverket aj då
Förbud och stängda gränser
Men ett litet plan måste ju få landa
Oförståndets dans
 
Vädja vården vädja
Isolerade vi hemifrån jobba
Men att fira jul och nyår är en rättighet
Lättjans dans
 
Ring kyrkklocka ring
För de som dog
Medan vi på krogen skratta
Respektlöshetens dans
 
Håll i, håll ut, håll avstånd
Var solidariskt mot vädjan och råd
Visa kärlek och omtanke
Låt oss alla få dansa av glädje och lättnad 2021




Fri vers (Fri form) av Jack_iX
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-01 19:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jack_iX
Jack_iX