Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstlövet


Höstlövet

rött i anlete
skriker ut sin rädsla
från marken
där det ligger

jag tar så lövet
i min famn
och vyschar det
till ro med dessa ord

\"Var lugn
lilla vän
vintern är
ingen fiende

lägg dig så
till rätta
och låt färgen
glida ut

du kommer snart
hem igen
till platsen
dit vi alla längtar

innan ditt äventyr
börjar om igen

måhända
i en ny skepnad

kanske
i en annan värld

nästa vår\".




Fri vers av Mikael Lövkvist
Läst 519 gånger
Publicerad 2006-09-10 19:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist