Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den dära rosa kaninen jagade mig hela morgonen och krävde att få bli skriven så här är den nu. Ett samtal mellan en doktor och en författare med ett underligt problem. Slutledningen är att man ska vara försiktig med sånt som dödar inspirationen.


Den Rosa Vampyrkaninen: Varning för rosa kaniner

"Jaha så vad är problemet?" Frågade doktorn och stirrade undrande på patienten.
"Hmm du förstår doktorn jag är till yrket författare men jag har inte kunnat skriva något på ett halv år, det är som om min fantasi har dött." Svarade patienten sorgmodigt och suckade.
"Varför kommer du till mig med detta problem, det enda jag kan göra åt saken är att ge dig rådet att ta en paus från skrivandet." Sa doktorn fundersamt och ritade på sitt block.
"Men doktorn det är inte det enda problemet jag har. Det är det andra problemet som jag tror är skälet till min ideétorka." Mumlade författaren förläget och tittade ner på sina händer.
"Och vad är detta problem?" Undrade doktorn och tittade fundersamt på sitt block där han ritat en karikatyr på sin fru.
"Varje gång som jag sätter mig vid mitt skrivbord och försöker skriva något eller när det poppar upp en ideé till en bok så ser jag bredvid mig en rosa jättekanin med huggtänder och ideérna och min lust att skriva försvinner som om kaninen sög i sig dom." Sa författaren och stirrade vilt på doktorn.
"Aha det problemet, det är enkelt löst med en spruta." Sa doktorn lugnt och reste på sig och gick fram till sitt skrivbord och lyfte på telefonluren och tryckte på en knapp.
Författaren sjönk ihop lättad av att höra att det fanns en bot.
"Elsa kan du komma in med författarboten." sa doktorn till sköterskan som svarade i telefonen och la på.
Efter ett par minuter kom sköterskan in med en spruta och gav den till doktorn.
"Nu ska vi ge dig detta så kommer allt verka helt okej efterrått." sa han lugnande till författaren och väntade på att Elsa skulle dra upp skjortarmen på författaren.
Efter han fått sprutan så somnade författaren och doktorn stirrade en stund på honom och suckade.
"Ännu en av mina favoritförfattare som dukat under." mumlade han och vände sig till Elsa.
"Gå och säg till att vi har ännu en som ska till hemmet." sade han och lämnade rummet.

Några timmar senare så vaknar författaren till för några ögonblick bara för att upptäcka att han sitter fast spänd i en rullstol som någon skjutsar igenom en korridor.
Han hör röster som skriker saker:
"Det är den blå jättemyggans fel, inte mitt. Jag ville bara skriva en bestseller." Och:
"Big Brother är överallt och dödar inspiration hos hundratals."
Författaren känner ett stick i armen och känner hur han domnar bort och det sista han ser är en hissdörr.




Övriga genrer av Dragontear
Läst 384 gånger
Publicerad 2006-09-13 11:54



Bookmark and Share


  Delora
Haha! Det där var verkligen underbar läsning, för vem har inte blivit störd av en rosa vampyrkanin eller liknande?
2006-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Dragontear