Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar efter valvakan



i den sköna nya världen
är det få som minns
fattigdomen solidariteten
knappheten som delades
med större generositet än nu
och livsglädjen trots allt

få minns fackföreningskampen
svartlistorna blockaderna
och hungeråren
utan nåd

du sköna nya värld
envar sin egen lyckas smed
åt den som mycket har
skall mera varda givet

på bar backe står du självförvållat
med två tomma händer
för du har valt din frihet nu
i sköt dig själv och skit i andra-land









Övriga genrer av Måna N. Berger
Läst 538 gånger
Publicerad 2006-09-18 23:11



Bookmark and Share


  Zara VIP
TACK för dne här texten ingalill! den är så sann...

du har FINA åsikter!^^*

/Z
2006-09-19

  W.Riter
Härlig text! Solidariteten är borta, men jag tror på sikt så klarar vi oss inte själva utan vi får ta tillbaka kämpaglöden, kämpa tillsammans igen i solidaritet. Allt går i cykler...så bra som vi har det idag, så bra kan vi inte ha det i längden...
2006-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger