Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
handlar om kärlek, när jag levde mitt i den, naiv kanske, men ändå mina tankar och känslor just då - hos en 65-årig kvinna.


Augustisommar

AUGUSTISOMMAR

Jag hörde ett pip och min lycka är gjord
ett SMS i fickan, det måste vara du!

Älskade hör du mej?
Hör du vinden rassla i mitt röda sommarhår
Ser du mina ögon glittra som det solbelysta havet här utanför
Förstår du varför det händer, förstår du varför hela universum
andas morgonluft?

Jo, du står här vid min sida med dina bruna sommarben
som gaseller som springer över stäppen i solens sken
Så lätt, så ljuvligt, droppar du ännu av havets vattenblänk
Du smeker min kind med dina saltstänkta läppar
och viskar just de orden jag länge velat höra
Snart ska våra kroppar sammansmälta och uppgå i varandra
Som yin och yang - vem är du vem är jag?

Kärleken finns den? Ja, den finns här inom mig
I mina luftslott som jag bygger dag efter dag
Och raserar som barnen som bygger sina sandslott nere vid stranden.

När får jag bygga det slott som ska bestå och där vi två
ska gå omkring och se på varandra med kärlekens ögon
tills vi smälter ner och faller omkull i himmelssängarna du byggt
med seniga sommarhänder till Peterson-Bergers Sommarsång
ackompanjerad av sommarbäckens ystra brus.

Skriv, skriv, kärlekens nya höga visa
Bara du kan göra det just nu
Låt dig berusas
Öppna dina sinnen för allt det underbara
som händer din kropp, din själ, ditt sinne.

Bara du vet varför och när det hände
Beskriv kärlekens låga som tände tusen eldar i ditt bröst
Använd de nya orden som finns till bara för dig
Fantisera romantisera bygg på.

Ingen kan förstöra det verk du bygger av ädlaste slag
Drömmar och åter drömmar det är vad hjärtat lever av
Aldrig blir du gammal när du låter din själ vederkvickas
av tankar som skapats i själens innersta gömma.

Skriv och dröm, dröm o skriv, bara du själv
sätter gränsen för vad hjärtat kan uppleva
Ingen utanför vet vad som händer i dig
vad du skapar av eviga värden
som skall följa dig långt bortom dödens port.

annaregina 20040812




Fri vers av annaregina
Läst 462 gånger
Publicerad 2006-09-20 22:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

annaregina
annaregina