Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag går i min trädgård tidigt om morgonen och allt andas kärlek


3 kärleksdikter



I början av augusti

- Du går med mej i daggvått gräs
klockan tre om morgonen
Dimman ligger tät över trädgårdens
alla blomster
Jättebalsaminerna trängs invid husväggen
bakom de redan utblommade pionerna.

I rabatten tävlar ringblommor
och borstnejlikor om min uppmärksamhet
Runt äppelträdet med små gröna äpplen
vandrar du med mig
och ser de isblå riddarsporrarna
stå på vakt hos närmsta grannen.

Längre bort väntar ännu solrosorna
på sin blomning
medan luktärterna allaredan lyser
i regnbågens alla färger
- Hela tiden finns du inom mig –



Kärleksdikt el.
151:a psalmen

Du är lugnet i stormen
Du är den fasta klippan
Du är orkanens öga
Du är orubbligheten själv.

Du breder ut din stora famn
jag springer rakt in i den
Du lägger din trygga hand
på mina upprörda känslor
Du smeker bort min ångest
med din lugna stämma.


Du är fyren som blinkar
mej bort från mörka vatten
Du är den fasta punkten
i mitt kaotiska universum.

Du är orubbligheten själv …




Min Höga Visa

Jag älskar dej Min Prins
från hjässan till fotabjället
Jag säger det en gång till:
Jag älskar dej Prinsen Min
ända uppifrån och ner.

Medan du räknar till tusen
höljer jag din kropp
med kyssar sötare än honung
från fotabladen och ända upp
smakar jag din hud.

Nu har jag kommit halvvägs
Din lem kittlar mej
styvnar och står ut
vilar en stund på din mage
pussar vidare som förut.

Nu nalkas jag ditt ansikte
kysser din panna dina ögonlock
dina kinder näsa och haka
den tusende kyssen på din mun
dina läppar söker mina.

Min tunga möter din
i samma sekund som
din lem tränger in i mej
Nu vilar vi i varandra
lånar några minuter av evigheten.










Fri vers av annaregina
Läst 779 gånger
Publicerad 2006-09-20 22:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

annaregina
annaregina