Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mannens kärleksdikt (ur en kvinnas perspektiv) Allt är bara fantasier men fyllde helt mitt inre en tid. Utan kärlek kan vi inte leva.


3 nya kärleksdikter

Mannens kärleksdikt:
Älskade!
För evigt är du i mina tankar.
Som en lotusblomma
håller jag dig i mina händer
Varsamt, varsamt smeker jag
dina sammetsmjuka vita lår
tills ditt sköte öppnar sig
av kött och blod pulserande
lockande min lem att tränga in
som solmagneten öppnar blomman
kittlar ståndare och pistill.

Min andedräkt kysser
dina vita sidenskimrande bröst
som häver sig likt Österlens kullar
upp ur det solglittrande havet.
Blad för blad smeker jag dig
hud mot hud, hjärta mot hjärta
Ordlöst läser jag i Dina tårade ögon
kärlekens evangelium
Jag är hos dig - du är hos mig
denna korta stund sker undret
fullkomlig sammansmältning.


DU
Du är det stora solskenet i mitt trista liv
Du är den friska västanvinden mot min kind
Du är karamellen jag suger på,
när jag inte kan sova och ingen vill förstå!
Du är det heliga livets allvar
Du är doften, smaken
Du är mina ögons ljus
Du är allt jag hör och känner
Kom, låt oss njuta den tid vi har kvar
för evigt tillsammans!



SPARKTUREN

Nu ligger markerna vita
där vi i somras gick hand i hand.

Nu kraxar kråkorna på frusen jord
där vi på försommarn gick solvarm stig.

Nu bygger barnen snögubbar i parken
där vi i juni månad stod kind mot kind.

Nu fryser sjöarna till is där sommarvågen
smekte våra kroppars heta hud.

Nu sjunger medarna sin muntra vintersång
om en ny sommar som snart är på gång.

Nu viner vinden runt mitt marsfrusna ansikte
och solen värmer skönt i uppförsbackarna.




Fri vers av annaregina
Läst 1062 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-09-20 22:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

annaregina
annaregina