Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja... s[ \'r det. och slutet \'r sanning!


Guldet är inget värt

vi låter guldet rinna mellan fingrarna

fysiskt talat

och säger "vad vore världen utan makt och pengar?"

Med ett stort leende på läpparna

 

Och vad bryr vi oss om

att barnen svälter där borta?

Det är för långt bort

från verkligheten

sägs det och vi viftar med handen

som för att vifta bort en fluga

 

Ett nytt företag vore ju bra,

som sålde internet

För det tjänar vi på

och DET HAR INGEN,

eller??!!

 

Snälla ni, barnen har inte råd

till mat ens en gång

 

Men vi låter guldet rinna

För har man pengar  

har man kärlek

innom arbetslivet

 "?" 

 

och är inte kärleken en rikedom,

som räcker?

 

 

Men

vi har inte

ett liv *att ta till vara på*

för att ha makt och pengar

och guldet blev till kåda

som klibbade fast, helt omöjlig att få bort...

 

"Makten är att kunna styra sin tid,

Pengen är kärleken man förtjänar"




Övriga genrer av Jinzan
Läst 270 gånger
Publicerad 2006-09-26 17:26



Bookmark and Share


  Ida
den var fin!! Jag gillade verkligen meningen med självaste dikten!! älskar dig gummseligummsan ;P!!
2006-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Jinzan
Jinzan