Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den vilsamma tiden för eftertanke och skriverier på kammaren


November


November hänger upp de grå molnen,
släcker dagens ljus,
tystar fåglarnas sånger
och breder ut kalldimman över de svarta åkrarna

November låter sommarens örter gå till vila
under de frostiga löven
och söver trädens knoppar till väntan
i de mörkfuktiga grenarna

November vaggar trädens kronor i stormvinden,
som omfamnar mitt hus,
där regnet pärlpryder mitt fönster
och trummar orytmiskt på fönsterblecket

November ger tid att tända ljuset
i den gamla mässingsstaken,
att svepa in sig i den rutiga pläden
och njuta av brasans knastervärme

Då, tala stilla och dämpat om allt eller ingenting




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 454 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-09-29 11:23



Bookmark and Share


  Delora
Helt plötsligt låter inte november så illa längre :)
2006-10-16

  Lars Granlöf
Mycket bra beskrivning.
Vacker beskrivning.
Och du har rätt det är nog regn i nov nuförtiden. Även om det kom lite snö här omkvällen iofs. Där jag bor iaf. Skellefteå.
2006-10-04

    HiFi
vad som snart komma skall... när jag vill bli inspirerad.. då ska jag gå in och läsa dina dikter... så det så
2006-09-29

    Bodil Sandberg
Nu längtar jag plötsligt efter November!!!!
2006-09-29

    Bim
Här är det någon som verkligen har mer än fördragsamhet med november!
Imponerande och värmande.Tack för läsningen
2006-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors