Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett hjärta som blöder


Ett hjärta som blöder
en känslomässigt utmattad själ
ett öga som vändes inåt.

Vad, vad skedde
vad är gjort
något ogjort?
något önskat?
något önskat ogjort

Var det rätt
var det fel
Vad borde skett
vad kunde skett

Vad större är, vad kan ännu ske.
Är jag rädd
rädd att vandra än en gång
hand i hand
med risken att igen valt fel
Väljer jag att förstöra
för att slippa våga pröva.

Förvirrad vrider jag mej inombords
ser inåt
i hopp om att hitta sanningen
Sanningen om mej
sanningen om dej
sanningen om oss.....
som aldrig blev

Den tvillingsjäl jag trott mej hitta.....
känslan som mer o mer närmade sig tanken av att ha hittat hem

Hade behövt närhet- näring-
få se och ta i...
men du försvann längre och längre bort.

Att lära känna är allt det...
ögon som möter...bekräftar orden
miner som spelar, en kropp som rör sig
säger mer än orden vi talar.
Vad var våran önskan?




Fri vers av Nära
Läst 370 gånger
Publicerad 2006-09-29 11:28



Bookmark and Share


  Clara-Fina
MYCKET smärta. Jag tycker du får fram den på ett talande sätt. Kanske ett frågande sätt. När inga svar finns återstår bara tomheten som jag tycker mej skönja mellan raderna. Jag tycker att den tredje raden i första stycket är briljant; "ett öga som vändes inåt", här finns eftertanken och djupet. / Clara-Fina
2006-10-03

  Arowana
Gud vilka ord! Speciellt de sista raderna och då i fokus detta:

"...miner som spelar, en kropp som rör sig
säger mer än orden vi talar.
Vad var våran önskan?"

Där har jag varit också. Inne i frågans tysthets helvete.
2006-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Nära
Nära