Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att vårsolen ska vara lite mer specifik



jag har alltid bett om
att vårsolen ska vara lite mer specifik
att de ljusa sommarnätterna hemmavid ska försäga sej
och det är inte det att jag slutat vänta
men plötsligt står någon där med sin sorg
stor som ett barn
och allt vi inte kan dela
stunderna som vi inte kan hjälpa varandra
bara försöka prata om att vika lakan själv
om att det måste gå
och jag strör kardemumma i kaffet så som hon vill ha det
förstår för första gången på länge
att det är så väldigt lite vi kan greppa
och som för allra första gången
tar jag hennes hand




Fri vers av Elin Lindkvinna
Läst 252 gånger
Publicerad 2006-10-02 11:51



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
En djupt rörande dikt.
Så djupt medmänsklig.
Så visa uttryck.

[Du får ursäkta min ordfattigdom i mina beröm].
2007-12-29

  Christer VIP
jag tycker du har ett skönt språk
din text flyter
och griper tag

du lyckas blanda det små vardagliga
med stora tankar
utan att tappa tråden

det enda jag tycker är lite tråkigt är
att titeln bara är en rak upprepning av rad två
men....ja.

snyggt skapat!
2006-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Elin Lindkvinna
Elin Lindkvinna