Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Börjar så sakta skönja horisonten till det nya livet.


Bland solrosor

Bland solrosor leker jag kurragömma
på himmelens gröna ängder
Lika höga som jag själv
ler de i kapp med solen
som är Gud själv
Mellan deras blad och stammar
gömmer jag mig tills
humlor dunkar mig i ryggen
och ropar: Fritt fram!

Jag fångar en fjäril,
en Aurorafjäril,
medan jag blundar
och räknar till hundra.
Låter den åter fladdra iväg
och leka tafatt med en påfågel
som förtjust vippar med
sin magnifika stjärt
Det är den allra första dagen
och jag vandrar naken bland solrosor.





Fri vers av annaregina
Läst 695 gånger
Publicerad 2006-10-04 14:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

annaregina
annaregina