Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

årets julklapp 2006


vem är det egentligen
som skriver våra önskelistor
och hur gav vi bort rätten att skriva dom själva ?
jag tänker att kanske
årets julklapp 2006 egentligen är
en frukost på sängen
en oförmodad och fullkomligt omotiverad kärlek
av det slag som tycks halka ur mänskor
rymd så man kan veckla ut hela sitt fantastiska jävla stjärnsystem
kanske är att verklgen lyssna på varandra
det finns så många sagor och vrål och visslingar som bara måste lyssnas ut
är den grymmaste orgasmen nånsin
är att ge sej själv sina egna ögon
är en komplimang om att någon är så lik sej själv
är ögonblick att slitas från
är att älska varandra så det märks
är tystnader att rymmas i
är ögon att gro i
som aldrig dödar
är ett huvud som vilar tungt mot ens bröst
är en sorglöshet man aldrig måste be om ursäkt för
är någons knä som somnar i ens knäveck
är att då och då få förundras över sin egen outgrundlighet
är att få vara en sång och bli sjungen
kanske att årets julklapp är att sluta ljuga för sej själv
är att lova att trycka av teven under reklampauserna och tokhångla
är att uppfylla sina egna och andras drömmar
och kanske att årets julklapp 2006 är
att halva världens befolkning ska slippa svälta
medans resten
har ångest över
vad man ska ge
till dom
som har allt




Fri vers av Elin Lindkvinna
Läst 766 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2006-10-06 14:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Helt ok som dikt, men bättre som ett utrop, som ett poetisk eko
2012-04-18

  Tobias Hedlund
"är att få vara en sång och bli sjungen "

mhm
2010-08-21

    henley
Gud vilken underbar dikt!
Hela dikten är ju bra rakt igenom men det sista var ju super!
Bra jobbat! :)
2007-02-12

  Lady_A
bra hela vägen och ett slut som tar andan ur mig!
2007-01-13

    pladask
jag känner att jag tömde hela mitt "ösa komplimanger"-ordförråd i min förra kommentar till dig. Du får helt enkelt nöja dig med att det här är ruggigt bra. (jag är trots allt bara poet...?)
2006-12-15

  Lilla_Lala
Fantastisk! Som jag har funderat på detta också. Varje års julklapp för mig är att ha lyckats med mina julklappsinköp...
2006-10-18

  The Stargazer
Vilken träffsäker dikt. Det finns så många underbara julklappar man glömmer bort att önska sig i dessa materiella tider. Den sista är verkligen klockren.
2006-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Elin Lindkvinna
Elin Lindkvinna