Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fjällbjörken



hon har lärt sej tyda norrskenet
och vet
att en krokig fjällbjörk

inte är tämjd
inte är kuvad

den dansar




Fri vers av Elin Lindkvinna
Läst 1271 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2006-10-06 14:02



Bookmark and Share


  Anna-Naïma
Så vacker <3
2018-03-13

  aol
dikten sänge en mjuk klang in mot mitt samiska hjärta
2011-03-09

  Paulus Johannes Allaverdi
ofattbart härlig!
2010-03-19

  Quasimodo
Ett härligt fint uttryck i den här !!
2010-02-24

  Mikael Lövkvist
Ja, så är det!
En härlig dikt.
2007-12-29

  månica
jag har en sådan björk några hundra meter hemmifrån, där de andra står raka bryter hon sig loss och dansar samba..
2007-01-24

  Tove Meyer VIP
oh så vackert. verkligen målande bildspråk. och norrsken är nog det finaste ordet i svenskan....
2006-11-25

    ej medlem längre
Ja bra, så kort men så fullkomligt. R.
2006-10-22

    Naturbarnet
Så fin! Muntrar upp i höstmörkret. Tycker om!
2006-10-15

  wayward - taiga
Oj, vad roligt att hitta dina texter!

"den dansar"

-under himlen
-i vindarnas årstider.

vänlig häls
2006-10-11

  Maskros
Ja, precis så ska poesi se ut! Helt underbart vackert
2006-10-11

  The Stargazer
Den här dikten föll jag verkligen för. Den är relativt kort och enkel, men ändå så storslagen på något sätt. Det enda som inte är helt fulländat i mina ögon är titeln, som mest känns saklig. Och jag fick iaf känslan av att "huvudpersonen" i dikten inte var björken utan flickan som nämns i början. Men det här blir i vilket fall ett bokmärke, för det är jättebra skrivet!
2006-10-08

  KonstigaKatter
Beundransvärd synförmåga!
2006-10-07

    ungapoeter.se
skönt med korta som omväxling! Jättebra!
2006-10-06

  Daniel_78 VIP
mmm härlig poei dett där.
2006-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Elin Lindkvinna
Elin Lindkvinna