Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hösten

Sen tog jag ett foto av hösten
för att om möjligt glömma den;
gömma den i ett album jag inte når.

Men allting var förgäves.
Det virvlade gult och rött i regnet
och i rutan såg jag bara mig själv.

Så gick jag ut på trappen.

Då, just då, släppte lönnens
allra sista löv sitt tag,
dalade sakta ner,
liksom i ultrarapid
och landade på marken
med en kraftig duns.

Det slog lock för mina öron,
men det spelade ingen roll -
nu fanns inget mer att höra.




Övriga genrer av Persson
Läst 256 gånger
Publicerad 2006-10-08 10:45



Bookmark and Share


  AndersN
Vill du ha färgen kapslad för minnet kan http://www.poeter.se/exhibition.php?exId=2712&picId=19955 kanske denna fungera

Ultrarapidisk duns, den var kul :)

2006-10-09

  Yvonne Vigstrand
En oerhört vacker dikt om hösten som faktiskt är fin....tycker du ska ställa fram fotona så de syns. Jag anar en sorgsenhet också här.
Vackert skrivet!
Kram Yvonne
2006-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Persson