Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livsglädje


Tio sekunder



Jag är nog lyckligare än jag tror
och jag vet inte om det
Jag måste tänka efter i stillhet
Sänka tanken djupt ner och blicka inåt
dit där de mörka striderna står
Sedan kämpa uppåt och ut i världen
inte mot det materiella kring mig
men för att se världen som ett barn
lycklig att få leva i denna stund
Leva nära naturen, nära fågelsången, blomdoften
i regn och sol
Äta mig mätt
och ha en kär vän, när det drar kallt
Jag lever
Jag andas
Jag är lycklig med mina egna känslor
I tio sekunder får jag vara med
i ett härligt, överraskande, brusande, levande liv




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 401 gånger
Publicerad 2006-10-09 22:01



Bookmark and Share


  Albert
vilken härlig känsla du förmedlar
jättevackert!
förlåt att jag läst dig så dåligt!
har dig väl inte ens som min skrivarvän, ska kolla...
2006-10-20

  Lars Granlöf
Inte bara vackert. Utan klokt. Visdom. Det är väl iofs sådant en vet, men som av någon anledning nästan hela tiden döljs i kunskapen och fördomarnas dimma.
2006-10-13

  Patrik G
Vackert:) Ger inspiration.
2006-10-10

  Fredrik Stillesjö
Hej Hildegun!

I bland kan tio sekunder vara värt ett helt liv kanske... En tänkvärd och vacker dikt. Hälsar vännen fredrik
2006-10-10

  Mikael Lövkvist
Jättevackert... Glad att du fick njuta av dina tio sekunder av fullkomlig öppenhet.
2006-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors