Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnan i centrum

är förtyckt

och efterspanad

Det hungriga bestar hon har efter sig

flåsandes i nacken, har alla grova hjärnskador

Bestarna har blivit inlärda att varje kvinna

tycker om att överfallas

bakifrån

helst nattetid då hon inte uppfattar vad som pågår

Kvinnan i centrum går med sina mysbyxor

och släpiga blick

och förstår inte att hon är ett offer

Hon är ju kvinna

Självklart ska hon användas

diskuterar bestarna

Användas på rygg säger en av dom och de andra skrattar i kör

Utan chans står hon där maktlös och naken utsatt för vardagens hat

Vardagens hat som bestarna med hjärnskador bara rycker på axlarna åt.

Det var bara en kvinna som ingen ändå vill ha så jag hjälpte henne

säger de efteråt i förhör




Fri vers av Christian_H
Läst 408 gånger
Publicerad 2006-10-10 17:31



Bookmark and Share


  ammie
Otäcka bilder visade sig framför mig då jag läste din text... du tar upp ett mycket viktigt och aktuellt ämne som förstört delar av många kvinnors liv. Texten grep verkligen tag i mig...

När jag läste din text kände jag att jag skulle vilja sära på meningen på fjärde raden: "flåsandes i nacken har de alla grova hjärnskador", jag tycker det låter bättre så här:

"De hungriga bestar hon har efter sig

flåsandes i nacken

har alla grova hjärnskador"

Jag tycker det blir mer flyt i texten och tydligare att det är henne bestarna flåsar i nacken. Hittade också ett litet stavfel på åttonde raden: "upffattar" ska vara "uppfattar". Tror det känns bättre för dig om din fina text är rättstavad då du har med denna i tävlingen *ler*. Vill även passa på att påpeka att varje deltagare i tävlingen endast får ha med ett bidrag, annars blir man utesluten, och det vore ju synd om det skulle hända dig. Jag såg nämligen att du hade med en text till...
2006-10-12

  Vildaste
Den bittra sanningen har du fångat i ord!
bra skrivit/vilda
2006-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Christian_H
Christian_H