Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

var själv din bästa vän

Vakta noga din tanke
välj blott den goda
den är minst lika sannolik som den onda

den goda gör dej gott
så din blotta närvaro berikar

känslan av gott har sin födelse
i din tanke som är god

känslan som gör dig illa
har sin födelse i din tanke
om ont mot dej

vakta noga din tanke
välj den goda
ge dej själv ditt bästa




Fri vers av Nära
Läst 341 gånger
Publicerad 2006-10-10 18:33



Bookmark and Share


  Clara-Fina
Livsbejakande dikt som jag tycker ger vägledning när man har snöat in i för mycket negativt tänkande. Det negativa kan stjälpa både självförtroende och tron på världen. Bra skrivet. Clara-Fina
2006-10-17

  Daniela
Så sant, livsriktlinjer :)
Gillar de sista stycket, vi formar oss själva. Daniela
2006-10-11

  Arowana
Påminner om min "Välj din själ noga". Men denna har mer tyngdpunt på val och självpåbyggande sådana. Bra!
2006-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Nära
Nära