Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..flickan som gillade oktobers kyla och sol..


Sommar är mer än värme

När du frågade vilken årstid
jag tyckte var vackrast
svarade jag hösten,
för att då kan man andas igen.
Jag tror inte att du förstod,
nu vill jag förklara..

sommarplåga

Trodde du att det bara var
en dryg låt som fastnade på hjärnan?
Bara kompositörer från
stenåldern kan snickra ihop plågor!
..och de plågar dig året om..

Sommarens tryckande hetta
kväver mig under sin varma kudde.
Fåglarnas kvitter och barnens skratt
får mitt huvud att dunka av feber.

Sommarallergier
som tog form i familjen.
Jag fick stora blåa utslag.
Fattar du?
Jag vet inte hur jag ska förklara.
Förstår du bättre om jag säger minnen?

När du frågade vilken årstid
jag tyckte var vackrast
svarade jag hösten,
för att då kan man andas
igen..




Fri vers av misa
Läst 263 gånger
Publicerad 2006-10-15 20:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

misa
misa