Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sorgen och saknaden som aldrig försvinner


Tomrummet finns kvar

Jag har ett minne av att jag skulle borsta tänderna
gnuggade tandborsten mot tvålen, det smakade inte gott
måste ha stått på någon pall för att nå upp, var kanske två-tre år

Jag kommer ihåg sista gången jag fick använda nappflaskan
kommer fortfarande ihåg hur gott den luktade och smakade
saknade den länge

På luciamorgon väckte mamma mig och min bror
för att titta på Lucia på TV
vi fick dricka choklad och äta färska lussebullar
det var mysigt, ett minne jag aldrig glömmer

Mamma sa åt mig en gång när jag var liten:
du säger att du tycker bäst om mamma men
en dag kommer du att tycka om en annan kvinna
mer än mig, jag trodde henne inte då
jag tror henne inte än idag

Hon dog i cancer för snart sex år sedan
det var en jobbig tid innan det bar iväg
jag höll henne i handen när hon tog sitt sista andetag
jag trodde sörjandet var över
men upptäcker senare att det inte är det

Sorgen finns alltid kvar
minnena finns alltid kvar
Mamma finns alltid kvar
tomrummet efter henne finns alltid kvar




Fri vers av Svappis
Läst 402 gånger
Publicerad 2006-10-19 03:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Svappis