Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
this town kills you when you\'re young.


välkommen till sundsvall

jag hatar den här staden
varenda vrå av falskhet

pensionärer med deras änglalika utseende
med fickorna fulla av stöldgods
vännen man räcker ut en hand till
och får en hand tillbaka
full med hundskit
snön som lurar bakom hörnet
men inte kommer
förrän bikinis åker fram
och folk som säger föralltid
men som lämnar dagen därpå

folk med påklistrade masker under dagarna
som ryker av på kvällen när de gråter tarmarna ur sig
långa tröjärmar på blonda tjejer och när tröjan är av
visar sig hela deras insida för hej ärr
det där ärret är från när hennes guldfisk dog
det där från när hennes pojkvän bedrog henne
med hennes dåvarande bästa vän
och ja det där ärret från hennes bästa vän
som du vet inte var en vän

en kvinna sittandes på sidan av gatan och gråter
folket bara springer förbi henne för tänk
hon mår ju dåligt!

och varje gång man går utanför dörren
måste hela stridsmasken på
mascaran, jeansen, ansiktet, minen
för alla känner alla här
och tänk om min väns ex såg mig
han är ju min nu
eller?
nej just det var hans väns vän
som han tillhörde nu

barn som just tagit av sig sparkdräkten
och hoppat rakt ner i string trosan
imorgon blir hon av med sin sexdebut
i mammas säng
för mamma jobbar övertid
som precis alla andra ensamma mammor

par med rullande tungor
precis framför prinsessan
vars hjärta är trasigt
och blir mer av dem
och pappor som de tror de är
med lögner upp till öronen
och schizofreni i bagageluckan
vars hobby är att slita upp ärr
och spotta snus i varje vrå

med täcken sargade av salt
av alla nätters gråtande
utan någon som torkat dem
och dagböcker fulla av kaos

och med ex som sprutar spruckna löften
som kallar den nya som den gamle
alla är sötast i världen nu ja

på toppen har vi toppningen
feta gubbar som bestämmer hur pengar ska spenderas
på den nyaste stolen på marknaden så att de inte får ryggproblem
fastän barnen som sitter på framtiden samtidigt sitter på plåt
för gubbarna tycker att dom är framtiden

och den här generationen är den dumma
den som spenderar sin tid i dataspel
och som super bort sina hjärnceller
fastän dom inte ens har åren inne
vuxna får enligt lagen göra så
och alla vill vara vuxna
utan att inse ansvaret

och alla tycker de är så vuxna
fastän de inte ens kan ta hand om sina marsvin
de kan väl överleva fem år utan mat va?
jag håller ju på att vinna den här leveln!


med kvinnor som springer runt på botten
år efter år tack vare livets prövningar
och utan någon som hjälper henne
så hon får springa ensam med en krycka
och andra kan knäppa till sig lyckan
och få den serverad på silverfat
medan andra får springa maratonlopp
runt i sin eget hav att tårar
för att ens komma halvvägs

ja välkommen till sundsvall!




Fri vers av brutus
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-21 17:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

brutus
brutus