Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fan.


det gör ont vet du ont

kan inte låta bli
att undra

undra om du grät lika mycket som jag
om du också skyllde det på att du tvättat ansiktet
trots att det inte fanns några mascarafläckar på de vita handdukarna
och trots att du aldrig brukar tvätta bort smink i vanliga fall

undra om du också
skyller på att du mår bra
att du inte drack för att tycka synd om dig själv
att du drack för att det var gott inte för att glömma
inte för att slippa tänka eller slippa känna
du drack för att det var gott
men du var inte full inte alls nej

undrar om du också ger dig iväg
flyr undan folk när du känner att det bränner
bränner under ögonlocken
klumpen i halsen växer
jag
undrar om du också flyr

om du också gömmer dig på badrummet
under täcket eller bakom ett hörn där ingen ser
och låter alla tårar flöda ur dig tyst så ingen hör
så ingen hör och ingen kan trösta dig
undrar om du också blir förbannad
när ingen hör trots dina skrik inombords

undrar om du också blir förbannad
för att jag inte ser dina öppna tecken
som du tror du kan glömma bakom flykten
för jag ser dem jag med jag har varit där
undrar om du också såg mina tecken

förlåt det är inte så att jag inte ser
det är inte så att jag inte vill hjälpa
inte så att jag är dum eller blind
det gör bara ont vet du ont




Fri vers av brutus
Läst 275 gånger
Publicerad 2007-05-26 16:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

brutus
brutus