Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Requiem

Vi sitter på en Requiem och skådar delar av lik.
Denna mässform vi utnyttjar när en del av oss går bort.

accelerando!

Öka tempot på dödssångerna, när detta nu är i allegro tempo!

ritardando!

Vi är på detta Requiem för att sörja. Men presto ty, han är redan döv som lik.

con anima!

Ty han reser sig upp under Requiem, och skakar sin hand med oss.

maeste! han lever under vår dödssmässa.

Con dolore kommer han lägga sig ner för att sova för evigt.
TY han levde i några sekunder.

Han som var mästerkompositören, de religiösa verken han skapade under rubrik Oratorium.

Mezzopiano, hans själ är utdöd, ty hans musik fortfande levereras.

Levereras? det ska inte finnas. du ger inte musik till mottagaren. du,

bara ger. ty hans musik leveras inte, den bara ges indirekt till hjärtat, andante!

Allt detta under vårt Requiem.





Fri vers av Lina S Magnusson
Läst 403 gånger
Publicerad 2006-10-21 23:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lina S Magnusson
Lina S Magnusson